Ismertető

Természetes, Élő víz – PI-VIZ technológia az egészséges életért

Tovább

Tulajdonságai

 • Megőrzi és szállítja az élettel kapcsolatos információkat (a vastartalmú klorid az információ szállítója).
 • Regisztrálja az élő szervezettel kapcsolatos eseményeket és elősegíti a gyógyulási folyamatokat a szervezetben.
 • A PI-Vízben levő elenyésző mennyiségű vastartalmú klorid megőrzi és szállítja a fiziológiai adatokat, tehát a genetikus információ szállítójaként viselkedik.
 • Az eredeti PI-Víz technológia tejes mértékben kontrollálja a vastartamú klorid-lipid komplexumot, egyúttal megőrzi és szállítja a genetikus információt, mely fantasztikus eredményhez vezet. Ráadásul az adatok regisztrálása és transzferálása csak akkor történik meg, ha az számunkra kedvező.
 • A PI-Víznek erős anti-oxidációs hatása van.

Pi Víz hatásai, alkalmazásai

Miért alapvető szükségletünk, hogy PI-vizet igyunk?
 • A PI-Víz kontrollálja az ionizációt.
 • A legtöbb kémiai anyag károssá válik a szervezet számára miután átment az ionizációs folyamaton.
 • A PI-Víz képes irányítani az ionizációt.

A mindennapos ionizált vízben az alacsony molekula szám megemelkedik, ami azonnali felbomláshoz vezet. Ezzel szemben a deionizált vízben a molekulák száma magasról alacsonyra változik ami hosszabb időn keresztül nem bomlik fel. Tehát az egészséges sejteket hosszabb ideig őrzi meg. A PI-Víz a legmesszebbmenőkig képes ellenőrizni és irányítani az ionizációt, míg a szerves víz különböző szennyeződéseknek van kitéve, ami csökkenti annak a képességét, hogy a szerves víz eltávolítsa az élő szervezetből a káros ionokat.

 

Mi az az aktív oxigén? (szabad gyökök)
Oxidációs reakció

 • Vas → Rozsda
 • Gyümölcs/Tojás/Hal (mezőgazdasági termékek, állatállomány, tengeri termékek) → Rothadás
 • Virág → Elfonnyad
 • Bőr → Ráncok megjelenése, az arc elszíntelenedése
 • Emberi test → Öregedés (immunitás csökkenése, betegségek számának növekedése)
A testünk rozsdásodik. Az aktív oxigén váltja ki ezt a folyamatot. Az aktív oxigén megtámadja a sejteket és a DNS-t (genetikus kód és a sejtek kontrollálásának központja. Ez tehát számos krónikus betegséget és öregedést eredményez. Az aktív oxigén folyamatosan rombolja az egész szervezetünket.Az aktív oxigén termelődésének okait 2 csoportra oszthatjuk: A test külső és belső része Az oxigén belélegzése (metabolizmus)/stressz/ dohányzás/ alkohol fogyasztás/ ultraviola sugárzás/ elektromágneses hullámok/ túlzott fizikai megerőltetés/ füst, (fáradt gáz)/ vírusok és baktériumok okozta fertőzések/ rákellenes gyógyszerek szedése/ vérszegénység/ emésztési problémák a belekben/ rothadás/ rossz szagú széklet/ rákkeltő anyagok.Testünk sejtjeinek 90%-a vízből áll. Ha a szervezet külső és belső sejtjeit magas szintű anti-oxidáns vízzel töltjük fel, azzal a legjobb anti-oxidációs hatást érhetjük el.
Alkalmazási területei

Alkalmazási területe szinte napról-napra bővül. Hasznát veszik a mezőgazdaságban, az állattenyésztésben, az iparban, a szépségápolásban, az orvostudományban, sőt, az építőiparban is. Természetesen elsődleges felhasználása az emberi fogyasztás.

Ezeken az oldalakon is olvashat még a témában:

Felfedezése

A PI-VÍZ-et a növények tavaszi virágzásának a tanulmányozása során fedezték fel. Általában ugyanolyan az a rügy amelyből virág lesz és amelyből levél. A kutatások során rájöttek, hogy az élő víz (PI-VÍZ), melyet a növények tartalmaznak nagyon fontos szerepet játszik a virágrügy differenciálódásában. Az élő víz biológiai aktivitást és fizikai jellemzőket tekintve teljesen eltérőek a kút vagy csapvíztől.

A növények virágzási jelenségének kérdése volt a bevezető kérdése a Pí-Víz eredetének. Ez vezetett annak az anyagnak a felfedezéséhez, ami a florigen hormonhoz hasonlóan fontos szerepet játszik a virág bimbózásában. Ez az anyag a virág vitális vize volt. Ez a víz parányi mennyiségű vas ion (vastartalmú só (Fe2Fe3Cl5) lipid komplexum) vitális energiájának tárolásából származik. Ez az úgynevezett Pí-Víz. A “PI” meghatározás az aktivációt jelöli, ami magát az életet jelenti egyszerűbben megfogalmazva. Minden, a természetben megtalálható szubsztancia szerkezeti struktúrája oxidáció, útján megy tönkre, megromlik és felbomlik, és így keletkezik egy új anyag. Ehhez hasonlóan a vastartalmú só lipid komplexuma elnyomja az oxidációt, megakadályozza a felbomlást és aktiválja az élő szervezetet. A Pí-Víz hatására a vastartalmú só lipid komplexuma aktiválódni kezd a normál vízben. Kutatások igazolták, hogy ez a víz nagyon fontos szerepet játszik az élő szervezetben.

A PI-víz felfedezése

A PI-technológia egyetemes fejlődése, a japán Nagoya-i Egyetemen elvégzett növényfiziológiai víz- és sejtkutatásokra vezethető vissza.
A japán tudós prof. Shoi YAMASHITA 1964-ban felfedezte, hogy az “élő víz” mely a növényekben található, biológiai és fizikai szempontból jelentősen különbözik az általánosan felhasznált ivó- és forrásvizektől, és nagyon hasonlít testünk saját sejtvízének összetételére.

Prof. Shoi YAMASHITA elnevezte ezt az “élő vizet” PI-víznek.

A professzor kutatásai szerint a növények bimbójának rügyezését egy hormon, az úgynevezett florigen okozza, és ennek tükrében rájött, hogy az élő, szerves vízben található elenyésző mennyiségű vastartalmú só fontos szerepet játszik a virág rügyeinek fejlődésében. Ez a vastartalmú só a sejtlipidekben a meleg és a fény információjának szállítójaként viselkedik a növekedés ideje alatt. Az emberi szervezetben is megtalálható ez az anyag, a sejt membránokban és a bőr lipidjeiben. A kutatások megerősítették, hogy az élő, szerves víz molekuláris szerkezete, fizikai jellemzői és biológiai aktivitása teljes mértékben eltér az egyszerű, mindennap használt vízétől. Továbbá, hogy a vastartalmú sók fontos tényezők az élő, szerves víz előállításában. Ezért a vastartalmú kloridot PI-nek nevezik (ezzel jelölve az élő organizmusok jelenlétét) és azt a vizet, amely tartalmazza ezt a PI-faktort, PI-víznek hívják. (A vastartalmú sók, a trigliceridekkel együtt mint pl. az alpha tocopherol és az ubiquinon, fontos részei a biológiai szerkezet felépítésének). A PI-víz elnevezés azt jelenti, hogy az élő, szerves víz fenntartja és támogatja a biológiai struktúrákat. Miután a nemzetközi kutatások eredményeképpen fény derült a működési összefüggésekre és egyre tisztábban és pontosabban látták a víz egészségre és életenergiára gyakorolt hatásának jelentőségét, úgy az egészséges vizet meghatározó kritériumokat is egyre pontosabban meg tudták fogalmazni.
A természetes vízháztartás növekvő terhelése miatt, Prof. Shoi YAMASHITA és később Prof. Shinji MAKINO eltökélte, hogy a PI -vizes kutatásokat azzal a céllal folytatják, hogy normális csapvizet hogyan lehetne úgy kezelni, hogy újra sejtkonform, “élő víz” keletkezzen, a PI -víz, olyan tulajdonságokkal, melyek eredetileg csak maga a természet tudott előállítani.
A természet tejes egészében történő megfigyelése, és az abba történő mély beleélés már mindig is a japán kultúra sajátossága volt; ennek a PI-vizes technológia kifejlesztésénél is fontos szerepe volt.
Hosszú évekig tartó kísérletezések, ellenőrzések és fejlesztések után, egy olyan eljárás született, mely csak kiválasztott, természetes anyagokkal dolgozik. Az érintetlen természetben végbemenő eredeti folyamatoknak megfelelően, a PI-technológia ma a víz optimális tisztítását és energetizálását tudja biztosítani.

A PI-víz előállításának működési elve
Az élő víznek olyan tulajdonságai vannak, melyek a sejtek szükségletei szerint, a szervezet működése szempontjából optimális minőségben állnak rendelkezésre. Ezek a minőségi kiválóságok a tisztaságra, a molekulastruktúrára és az energianívóra vonatkoznak.A monoblock-szűrő szennyezőanyag-visszatartó képessége:

Paraméter Redukálás Ellenőrzést végezte
Esherichia coli >99,9% Bielefeld-i Egyetem
Enterococcus faecalis >99,9%
Klór >99,0% tti Magdeburg Kft.
Magdeburg-i Főiskola
Kloroform >99,9%
Lindan >99,8%
DDT >99,8%
Antrazin >99,8%
Gyógyszermaradványok
Clofibrinsav >99,9% Berlini Tudományos Egyetem
Carbamazepin >99,9%
Diclofenac >99,5%
Ibuprofén >99,9%
Ketoprofén >99,9%
Propiphenazon >99,9%
Poláris rovarirtók
Bentazon >99,9% Berlini Tudományos Egyetem
2,4 D >99,9%
Diklórpropilén >99,9%
MCPA >99,9%
Mekoprop. >99,9%
p.p-DDA >99,5%

A használati időtartamot valamint a molekulanagyságot kérjük figyelembe venni.

1. Előaktiválás piviz-eloallitasa

A beáramló előtisztított csapvíz ebben az első fázisban érkezik a készülék alsó részéhez, ahol B.C.S (Bio Control System) SS-16 típusú PI-kerámiagolyókba ütközik. Ezeket a golyókat körkörös mozgásba hozzák, és a víz a készülék köpenye mentén spirál formában felfelé áramlik. Az örvényesítő folyamat hatására, a természethez hasonlóan, kitörlődnek a káros anyagok információi és feltöri a vízmolekulák nagy csoportjait (un. “Cluster”-eket) – ez az első lépés egy finom és rendezett molekulastruktúra képzéséhez.

2. PI-kerámiák

A PI-kerámiák nyomokban vasionokat (Fe 2Fe 3) adnak le a vízbe. Ez az ionkombináció, mely a természetes sejtvízben is megtalálható, befolyásolja az un. “elektronspint” és a víz energetikai struktúráját. Ennek következménye bioenergetikai hullámok keletkezése, melyek közös rezonanciával bírnak a természetes sejtrezgéssel, és különösen a sejtek közötti információátvitelt biztosítják.

3. A korallfázis

A dél-japán Okinawa korallszigetek lakosainak különösen magas a várható életkoruk, átlagosan mintegy 105 év. Ennek a világszerte egyedülálló jelenségnek a magyarázata az un. Sango-korallok hatásában rejlik. Ezek a korallok, melyek az ősóceán legprimitívebb mikroorganizmusai közé tartoznak, tudják az ásványion-tartalmat és a pH-t szabályozni.

A legtöbb közkedvelt táplálék-kiegészítővel szemben, a korallok ionizált ásványokat és nyomelemeket nyújtanak nagy bio-elérhetőséggel a szervezetnek. Ez többek között a vér pH-értékének stabilizálásához is hozzájárul az enyhén lúgos tartományban, kb. 7,4 körül – sok embernek ugyanis krónikus vérsavassága van, ami többek között azt eredményezi, hogy a vér kevesebb szabad oxigént tud szállítani (lásd Dr. Otto Warburg kutatásait, melyekért 1932-ben orvosi Nobel-díjat kapott).

4. IMS R PI-kerámiagolyók

Ebben a fázisban lépnek életbe a szabadalmaztatott kerámiagolyók, melyek halszálkából nyert, szervesen kötött kalciumot tartalmaz. Ezeknek a kerámiagolyóknak a segítségével, melyek kalcium-ionokat tudnak leadni, megkötődnek a vízben található szabad magnézium-ionok.
Az IMS R-kerámiagolyók által visszanyeri a víz a kiegyensúlyozottságát és természetes kalcium-magnézium egyensúlyát.

5. YMS R PI-kerámiák

Ugyancsak szabadalmaztatottak az ötödik átfolyási fázis YMS R PI -kerámiái. Kiválasztott japán magashegyi kristályok feltöltik a vizet természetes energiájukkal, és növelik az antioxidációs erőt azáltal, hogy megnövelik a víz elektronegativitását.

6. PI-zeolit

A hatodik fázisban a PI -kerámiákat támogatja a zeolitkristályok egyidejű hatása: a nagy porozitású biokatalizátorok abszorbeálnak olyan káros mikromolekulákat, mint pl. az ammónium és az arzén, és a . PI-kerámiákkal összjátékban optimalizálják az energetizálást.

7. Energiaszint-szabályzó

A PI-vizes technológia utolsó fázisában egy állandó mágnes beállítja az átfolyó víz energiaszintjét arra az energetikai koordinációra, amely az emberi sejtvíznek megfelelő érték (az eljárás YAMASHITA és MAKINO után).

A PI-víz hatásai az emberi szervezetre

Öregedési folyamat

Az ember mintegy 70 %-ban vízből áll.

Ez az érték azonban nem konstans, ahogy a következő ábra is mutatja:

viztartalom-eletsoran

Közvetlenül a születés után az ember több mint 80%-a vízből áll. Természetes elhalálozás esetén, mely nem baleset, vagy betegség következtében következik be, már csak kevesebb, mint 50 % víz található meg! Az élet során a szervezet vízhányada folyamatosan csökken. Ez a vízveszteség, ill. a relatív szárazanyag-felhalmozódás az öregedés elsődleges okai. Az ember víztartalmának mintegy 2/3-a a sejtben, 1/3-a a sejten kívül található.

Az agykéreg 84 %-ban vízből áll, az izmok 75 %-ban, a szív 74 %-ban és az idegsejtek 70 %-ban állnak vízből!

Ez a víz állandó mozgásban van, az intracelluláris testvíz kilencnaponként megújul.

viztartalom-szervek

“Az üdítőitalok olyan folyadékok, melyek egészen más biológiai és fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a természetesen tiszta, energetizált ivóvíz, mely balzsam a test számára.”

- Dr. med. univ. Ivan ENGLER

Az olyan folyadékokat, melyek optimális biológiai és fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a PI -víz, nagyon gyorsan és kevés energiával fel tudják venni a sejtek.

Az emberi szervezetnek több szerve van. Ezekben a szervekben fehérjemolekulák találhatók. Akárcsak a szervek, a bennük található fehérjemolekulák is egy vízréteggel vannak körülvéve. A szervek körüli vízréteg vastagsága 20-40 vízmolekula.

Amennyiben a vízréteg vastagsága csökken, úgy sem a fehérjemolekulák, sem a szervek nincsenek már a saját megszokott környezetükben. Zavart állapotban vannak, nem tudják már a feladatukat betölteni. A sejt anyagcseréje nem zajlik már dörzsmentesen, a sejtek közötti információátadás gátolva van. Ennek főleg a sejtosztódásnál vannak súlyos következményei.

“A sejt halhatatlan. Egyedül a folyadék, mely a sejtben található van alávetve degeneratív folyamatoknak” mondja Dr. Alexis CARREL (Orvosi Nobel-díj). “Előfeltétele annak, hogy a sejt örökké éljen az, hogy ezt az extracelluláris folyadékot rendszeresen megújítsuk, nem minden víz tud “örök életet” biztosítani. A különbség a biológiailag aktív sejtfolyadék, és a normális víz között annak fizikai felépítésében, molekuláinak térbeli elrendeződésében (geometriájában) rejlik. Ennek a rendezettségnek a zavarása betegségekkel van összefüggésben.”

A PI -víz teljesíti azokat a követelményeket, melyet a sejt vízzel szemben felállít. A PI -víz gyorsan és csekély energiafelhasználással kerül a sejtbe. Az öregedési folyamatot le lehet lassítani, a szervezet kifogástalan működését belülről támogatja.

Rákos megbetegedések megelőzése

“Tumorok a sejt vízstruktúrájának tönkremenetelétől keletkeznek, tehát az intracelluláris vízben. Egy góc keletkezik “nem élő vízből” a kvázi kristályos, energetizált sejtvízen “élő vízen” belül. Ez permanens ingerlő hatást fejt ki a sejtre, hogy osztódjon. Ennek következménye egy gyorsan növekvő rákos daganat.”

- Karl S. TRINCHER
Elismert orosz-ausztriai biofizikus
/ Forrás: Trincher, K.: Víz – Az élet és a gondolkodás alapstruktúrája; Herder, Bécs 1990 /

Naponta körülbelül 3 liter intracelluláris víz újul meg a test által felvett folyadékokból. Ez a reformálás sok anyagba és energiába kerül a testnek.

A PI-víz tulajdonságaiban nagyon közel kerül a test saját intracelluláris sejtvizének tulajdonságaihoz. A rendezett, kis clusterű szerkezet, és a energiaszint megkönnyítik a sejtmembránon történő áthatolást.

Koleszterin-lerakódások

Minden testi sejtben a koleszterin szabályozza a sejtmembránok vízáteresztő-képességét. Amennyiben a test nem kap elegendő mennyiségű, energetizált vizet (=dehidratálódás), úgy nem akarja a kevés értékes a vérben megmaradt vizet a sejtfalakon keresztül elveszíteni, és ezért lezárja a sejteket egy koleszterinréteggel.

Prof. Shinji Makino és Dr. Faridun Batmanghelidj kutatási eredményei)

A test és a sejtek rendszeres PI-vízzel történő ellátásával elkerülhetjük a dehidratálást és a koleszterin lerakódását.

Szív- és érrendszeri megbetegedések

Az egészséges emberi vér egy viszonylag stabil kolloid rendszer. Destabilizálás okozza a vér előnytelen gél-állapotát, mely végső soron a vér besűrűsödéséhez, csomósodásához, keringési zavarokhoz s végül szívinfarktushoz vezetnek. Ennek a destabilizálásnak az okai a megnövekedett Zéta-potenciál értékekben (+mV vagy “magas pozitív redoxpotenciál”) keresendők, melyet többek között az alumíniummal és nehézfémekkel szennyezett élelmiszerek okoznak. Az ivóvíz kezelése klórral, ózonnal és UV-sugárzással is növeli a Zéta-potenciál értékeket, s így a szív és érrendszeri megbetegedések esélyét.

(RIDDICK, Th.M.: Contron of Colloid Stability through Zeta-Potential; Zeta Meter Ic. New York)

A PI-energetizálás bizonyított módon képes arra, hogy a csapvíz magas pozitív redoxpotenciálját (+mV) csökkentse. A víz kolloid állapotát így javítja, és csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések esélyét. Ráadásul a PI Ž-víz magasabb antioxidációs képességgel bír, mint a csapvíz, ami által a szervezetben található szabad gyökök számának ritkításában is alátámasztja a szervezetet.

Az emésztés

Az emésztési folyamatoknál az enzimek kulcsszerepet játszanak. De csak akkor tudják biokémiai funkciójukat optimálisan teljesíteni, ha a hidrát-réteget rendszeresen tiszta, és energetizált, “kisclusterűen” strukturált vízzel látják el. (s. Dr. László Fülöp).

A PI-víz aktiválja az enzimeket, ezáltal a tápanyag gyorsabban és kisebb energiafelhasználással szívódhat fel.A PI-víznek ezenkívül még nagyon erős méregtelenítő és salakanyag ürítő hatása van.

Kiválasztott kísérletek

Halak és a PI-víz technológia

 • A Szöul-i világkiállítás alatt négy hónapos időtartamig (1992. augusztus 7.-étől november 7.-éig) halakat tartottak egy lezárt edényben oxigén- és tápanyagutánpótlás nélkül, speciális, folyamatosan aktivizált PI-vízben.
 • A PI-kutatás szakemberei képesek arra, hogy az ősóceánéhoz hasonló vizet állítsanak elő, melyben édes- és sósvízi halak együtt tudnak élni.

Csírázási vizsgálatok növényekkel

Egymástól független tudósok megállapították, hogy a PI-vízzel kezelt növények hamarabb csíráznak, és erőteljesebben növekednek. Laborvizsgálatok bebizonyították, hogy a PI-vízzel kezelt csíranövények növekedése olyan erőteljes, hogy Petri-csésze üvegfedelét is fel tudják nyomni. A csapvízzel kezelt növények viszont a legtöbb esetben elpusztulnak, vagy megrothadnak.

Kirlian-kamerás fényképek a PI-energiáról

A szabadalmaztatott Kirlian módszert, mely a bioenergia vizualizálására szolgál, 1939-ben Semyon és Valentina KIRLIAN fedezte fel. Azóta a Kirlian-fényképezést világszerte használják a tudósok, és Dr. KOROTKOV (Szent-Pétervári Egyetem) kutatásainak köszönhetően mára, nemzetközi elismertségre és fontosságra tett szert az orvosi diagnosztikában.

kirlian2 kirlian1

Egészségszakértők jelentései

“A legtisztább víz”, INA Kiadó

“PI-víz technológia egy kiforrott eljárás, mely nagy értékű tisztítóberendezésekkel történő kombinálással legmagasabb szintű biztonságot, komfortot és minőséget biztosít a vízkezelés során. Álfogó tanulmányok bizonyítják a technológia hatékonyságát.”

Dr. med. H.-J. KLOSE

A DAH (Német gyógyászati munkaközösség a góc- és szabályozáskutatásért) elnöke,

A gyógyászati anyagellenőrzés Intézményének vezetője Duisburgban (N)

“A PI-vizes berendezés, az összes megvizsgált készülék közül a legjobb eredményt érte el. Főleg az In Vivo tesztek során mutatkozott meg, hogy jelentős mértékben megnőtt a biológiai regulációs képesség, a PI-víz megivása után.”

Dr. med. Manfred DOEPP

Nukleáris- és komplementer-gyógyász

Holistic DiagCenter, Samerberg (N)

“A legjobb energetikai hatást a PI-víz tudja felmutatni. Ennél az a feltűnő, hogy speciálisan a szív meridiánjánál, minden PI-vizes tesztelésnél energetikai maximumot mutat ki.”

Sabine NORMANN-SCHMIDT okl. mérnök

ACO DE PAOU, Institut de Recherche et Développement Ecologique Valernes, Franciaország

A legújabb mikrooptikai kutatások, melyeket szárított vízcseppeken végeztek sötétmezős-mikroszkóppal, a következő eredményeket hozták:

“Összefoglalóan megállapíthatjuk, hogy a PI-víznél egy különlegesen differenciált, több síkban strukturált, energetikus vízről van szó, amilyet semmilyen más próbánál, még megközelítőleg sem láthattunk.”

Nemzetközi kutatások és referenciák a PI-víz technológiával kapcsolatban

PI-vizes technológia Németországban és Ausztriában

Prof. Dr. POPP Biofizikai Intézet, Neuss
Egyetemi Docens Dr. med. TREUGUT Központi Radiológiai Részleg, Stauferklinika Schwäbisch Gmünd
Dr. med. KLOSE A DAH (Német gyógyászati munkaközösség a góc- és szabályozáskutatásért) elnöke, és a gyógyászati anyagellenőrzés Intézményének vezetője Duisburgban (N)
Dr. med. DUMRESE Sejtkutatás, NaturaMed Vitálklinika, Bad Waldsee
Dr. med. KÖHLER A BIT-orvosi közösség elnöke (Biofizikai információs-terápia)
Mag. HEUSEL A lég- és űrutazás statikájának és dinamikájának Intézménye, Stuttgarti Egyetem
Hans-G. HÖTING Természetgyógyász Brémában, és tudományos munkatárs a Hagyományos kínai orvoslás Nankingi Egyetemén Kínában
Dr. med. ANTLINGER TCM, Schärding
Dr. med. BECK Reha Klinika, Aspach
Dr. med. KOBAU Villachi Fogklinika
Dr. med. SPREITZHOFER Kezelőorvos, Judenburg

Nemzetközi PI-Tech fórum

1995 óta szervezi a japán “ssociation for Research and Propagation of Bio Energy Systems” évente egy nemzetközi kongresszust, melynél orvosok és tudósok a világ minden részéről a PI-kutatással kapcsolatos legújabb eredményeket teszik közzé.

1997-ben még a japán császári család hercege, His Imperial Prince Tomohito is előadta saját tapasztalatait és aktivitásait a PI-vízzel kapcsolatban, s azóta mint népszerű tanú szolgál a PI-technológiával kapcsolatban.

Hosszú éves Kutatási együttműködés köti össze az I.B.E.-t (Institute of Bio Energy, vezetője Dr. Shinji MAKINO) többek között a következő intézményekkel:

Gyógyászati kutatások

IIJIMA, Noboru A Jikei Ryohinen egészségügyi központ elnöke (JAP); Professzor a St.Marianna Egyetemen (USA)
INOU, Tsunamasa A Towa Kórház elnöke (JAP)
KANAYAMA, Naohiro A Hamamatsu School University of Medicine docense (JAP)
SUZUKI, Hideki A Suzuki Internal Klinika igazgatója (JAP)
KIM, David, Y.S. A chicagoi Pain&Phisical Rehabilitation Institute igazgatója
OHKI, Masayoshi A Dohjyukai Kórház igazgatója (JAP)
KAGOSHIMA, Takeshi A Kirimura-Kagoshima Ophtalmic Kórház igazgatója (JAP)
KATSUNO, Tadashi A Katsuno Hospital for Internal Medicine igazgatója (JAP)
HATHO, Tomio Katho Kórház igazgatója (JAP)
KINOSHITA, KAZUYUKI A Kinoshita Hospital for Internal Diseases igazgatója (JAP)
GOTOH, Takumi A Gotoh Kórház igazgatója (JAP)
SHIOTA, Shigegeyuki A Tokyo Medical and Dental University Professora (JAP)
SHIBUYA, Naoki A Shibuya Neurosurgery Clinic igazgatója (JAP)
SETO, Ryoichi A Harajyuku Clinic igazgatója (JAP)
TAKEI, Hiroshi A Ryukyu University of Medicine igazgatója
NAITHO, Yasuhiro A Sumitomo Memorial Hospital igazgatója (JAP)
FUJIMAKI, Goro A Pastral Dental Clinic igazgatója (JAP)
YAMADA, Kaneo A St.Marianna University of Medicine vendégprofesszora (USA)
ITHO, Fujio Az Itho Ortopedic Clinic igazgatója (JAP)
UEYA, Kazuhisa Az Ueya Dental Clinic igazgatója
TANAKA, Hideaki A Tanaka Dental Clinic igazgatója
HASHIMOTO, Kenji A Hamamatsu U.of M. professzora

Természettudományos kutatások

ARAISO, Hisanobu A Hokkaido University professzora, Institute of Electrical Science (JAP)
ICHIMURA, Takemi Az Ichimura Technical Office igazgatója
KATHO, Norimoto A Tohoki Egyetem professzora (JAP)
FUARUKA, Hideyuki A Pharmaceutical Department professzora, Meijo Egyetem (JAP)
YUASA, Ryo A Rakuno-Gauken Egyetem Professzora, Institute of Veterinary Bio Science (JAP)

Agrártudományos kutatások

TANAKA, Haruo Az Aichi Educational Egyetem professzora (JAP)

Mérnöki kutatások

TERASAKI, Kazuo Az Aoyama-Gaukin Egyetem professzora (JAP)

Pi-Víz koncentrátum
Vital Organic Water
(V. O. W.)

A Pí-Víz, melyet a növények vitális vizében fedezetek fel, nagyon hasonló ahhoz az eredeti vízhez, melyben az élet megszületett a Föld kialakulása után. Az életadó víz ma is megtalálható minden élőlény szervezetében hiszen ez például az immunitás eredete. A Pi-víz segítségével pl. co-enzim Q10 felhasználásával speciális folyamatok során parányi mennyiségű vastartalmú sót nyerhetünk. A PI-Víz egy magas szinten energetizált víz, mely biztosítja az élő szervezet aktiválását és szabályozza a Yin és Yang egyensúlyát. Ez azt jelenti, hogy hihetetlenül közel áll a vitális vízhez, és az abban található magasan aktivált energiához.

A PI-Víz két típusba sorolható:

 1. Pí-Víz mint magasan energetizált ivóvíz (PI-ceramidok) – TARAMA PI-Víz rendszer
 2. Különleges megoldás PI-Víz koncentrátum (a PI-Víz hígítatlan változata: V.O.W.)
A Wong Yong TARAMA Pi-Víz megértése

A Won Yong PI-Víz fő jellemvonásai:

 • Megőrzi a sejtek egészségét és irányítja a rosszul működő sejtek regenerálódását (biztosítja a sejtek aktiválását)
 • Szerepet játszik az élő szervezet védelmében a külső káros hatások ellen, azáltal, hogy megakadályozza az oxidációt és a felbomlást (Azáltal, hogy semlegesíti az aktív oxigén káros hatását anti-oxidáció), megőrzi a kalcium jellemzőit (kalcium antagonizmus)
 • Megőrzi a biológiai aktivitással kapcsolatos információkat, és irányítja az élő szervezet aktiválódásának folyamatát (megerősíti az immunitást).

A legnagyobb különbség a Won Yong Pi-Víz és a hagyományos víz között

Minden, a Földön megtalálható vízről legyen az ásványvíz, városi víz, desztillált víz, forrásvíz, ionizált víz vagy magnetizált víz, stb. elmondható:

 • Olyan víz, ami rozsdásodik (oxidáció; vagyis az aktív oxigénnek vannak kitéve, ami az elsődleges káros tényező)
 • Olyan víz, aminek szerkezete megváltozik ( fertőzött) ártalmas kémiai anyagok által szennyezett (toxikus anyagok általi szennyeződés)
 • Olyan víz, ami megromlik (baktériumok elszaporodása)
 • Olyan víz, amely az idő előrehaladtával veszít hatékonyságából

vow-gemkapocsA WON YONG PI-Víz a WonYong eredeti technológia:

 • Olyan víz, amely nem rozsdásodik (erős anti-oxidációs hatás-az aktív oxigén, vagyis az elsődleges káros hatás eltávolítása) – lásd a képen
 • Olyan víz, mely képes arra, hogy a káros kémiai szubsztanciák ártalmasságát megszüntesse (káros anyagok elnyomása, deionizációs hatás, az egyensúly fenntartása)
 • Olyan víz, amely nem romlik meg (a baktériumok és vírusok elszaporodásának megakadályozása stb.)
 • Olyan víz, amelynek hatékonysága nem függ az eltartás idejétől és a környezeti befolyástól (a változatlan szerkezetű vastartalmú só jelenléte biztosítja, hogy a Pí-Víz korlátlan ideig megőrzi szavatosságát és nem befolyásolják a környezeti tényezők)
 • Olyan víz, mely magas szintű energiát tartalmaz (Aura, Ki energia, hullám energia)
 • Olyan víz, mely képes megőrizni és szállítani az élő szervezettel kapcsolatos információkat (vastartalmú só irányítja az élő szervezetben végbemenő információ áramlást)
 • Olyan víz, mely az élő szervezettel összhangban fejti ki hatását (az élő szervezettel együttműködő PH, nagy mennyiségű feloldott oxigén, az élő szervezet egyensúlyának megtartása), stb.
A Won Yong Pí-Víz antioxidáns hatása

A Won Yong Pí-Víz egy olyan vitális víz, melynek a legerősebb az antioxidáns hatása.

Modern tudományos és orvosi kutatások rámutattak, hogy a betegségek és az öregedés elsődleges kiváltó okai az oxidánsoknak nevezett anyagok. Az aktív oxigénnek az emberi betegségek 90%-hoz van köze. Így az aktív oxigén a legtöbb emberi betegség legfőbb kiváltója (Cukorbetegség, bőrfertőzések, gyomorfekély, nyombélfekély, krónikus székrekedés, krónikus hasmenés, májbetegségek, köszvény, magas vérnyomás, alacsony vérnyomás, érelmeszesedés, vesebetegségek, öregedés stb.). Ezek az oxidánsok folyamatosan támadják a testünket, sejtjeink és génjeink sérülnek az oxidációs folyamat során.

Nagy mennyiségű, az oxidációs folyamat során keletkező salakanyag kering a szervezetünkben, az ereinkben melyek betegségeket okoznak és öregedéshez vezetnek. A káros oxigén reakcióba lép a testünkben található zsírokkal, így túloxidált zsírok keletkeznek. Ezek az oxigén molekulák és a túloxidált zsírok rombolják a sejteket és a lymphocitákat, tönkreteszik a vörösvérsejteket, megalvasztják a vörösvérlemezkéket, ezzel olyan betegségeket okozva, mint pl., szívroham, érelmeszesedés, miokardiális infarktus és agyér problémák, felgyorsult öregedés, diabétesz, bőrfertőzések, szürkehályog, máj és más szerveket megtámadó rák.

Sejtjeink 90%-a vízből áll, és az erős oxidációs reakció akkor történik, mikor a sejtek meg vannak telve vízzel és aktív oxigénnel. Testünk sejtjeit folyamatosan támadja és rombolja az oxidáció (aktív oxigén). Az egészség nem állítható vissza késleltetett, vagy nem megfelelő kezelésekkel, mikor az elsődleges okról nem veszünk tudomást. Más szóval a TARAMA Pí-Víz (eredeti termék) fogyasztásával megvédhetjük testünket az oxidációtól, a stressztől és megőrizhetjük egészségünket.

A Won Yong Pí-Víz elnyomja a káros ionok hatását:

 • Irányítja azt a folyamatot, melyben a káros ion hatásai megszűnnek (elősegíti az anti-oxidációs reakciót)
 • Az ártalmas ionok elnyomásával megszünteti a káros szubsztanciák hatásait
 • Elfojtja a mérgezést azáltal, hogy a káros ionok ionizációját elősegítő folyamatokat elnyomja (a káros ionokkal szembeni elnyomás)
 • A Won Yong Pi-Víz nemcsak kiiktatja a káros aktivált oxigént, de ezzel együtt nemcsak azon káros ionok ionizációját akadályozza meg, melyek aktiválták az ártalmas folyamatot, hanem az azok körül lévő káros ionokat is. (egyensúly létrehozása)

Ahogy az idő telik, minden hagyományos víz szerkezete megváltozik (ionizáció, megromlás, oxidáció, rothadás, toxikus elváltozások) az ionizáció során, Won Yong Pi-Víz azonban védett a szerkezeti változásoktól, mivel nem hagyja végbemenni az ionizációs, folyamatot (így őrzi meg az élő szervezetben az egyensúlyt). Megakadályozza a mérgezést, illetve irányítja azt a folyamatot, mely során megakadályozódik az ionizáció (deionizációs folyamat). Az a tény, hogy a toxikus anyag méregként viselkedik a szervezetben, azt jelenti, hogy a káros anyag molekulái és más molekulák kémiai kombinációja elindítja az ionizációs folyamatot ezzel instabilitást okozva a szervezetben, azáltal, hogy feloldódik a vízben és reakcióba lép azzal. Ez teremti meg a feltételeit a túlságosan aktivált oxigén létrejöttének és a toxikus anyagok megjelenésének azáltal, hogy a mérgek körülveszik a káros ionokat. Ez az oka annak, hogy a Pí-Víz megvédi az élő szervezeteket a toxikus anyagok káros hatásaitól.

A savas eső okozta talaj elsavasodás is, ami egyre növekvő problémát jelent a környezetvédelmi erőknek a talajban levő savak semlegesítésével, vagyis Pi-Víz használatával oldható meg. A talaj ismételt megművelésének akadálya a káros anyagok jelenlétének következménye, amit a Pi-Vízzel lehet megoldani. A savat az élő szerkezet szempontjából kell megvizsgálni, és ez úgy oldható meg, hogy a beteg talajban a vízzel együtt felhalmozódott káros anyagokat Pí-Vízzel helyettesítjük, ezáltal erősítve az élő szervezetet ugyanúgy, ahogy a metabolizmust kontrolláljuk a vitális víz és az élő szervezetben található víz kombinálásával.

A V.O.W. (Vital Organic Water) elnyomja a kalcium erős hatását

A WonYong Pi-Víz kalcium antagonizmusa (megőrzi a kalcium jellegzetességeit)

A kalcium sűrűsége nem fog nőni kevés V.O.W. használatával. Habár elenyésző mennyiségű kalcium jelenléte a sejtekben abszolút szükséges, annak sűrűségére folyamatosan vigyázni kell. Habár a sejtekben található kalcium fontos szerepet játszik a sejt aktiválásában, ha nagy mennyiségű kalcium jut a sejtekbe a vérből, az sértheti illetve tönkreteheti annak szerkezetét. Ennek a folyamatnak az eredménye lehet olyan felnőttkori betegség, mint pl., érelmeszesedés, magas vérnyomás, rák és öregedés. A rákellenes küzdelem egyik legfőbb célkitűzése a sejtekben található kalcium sűrűségének szabályozása, ahogy ezt a V.O.W. is teszi. Azt is megállapították, hogy a V.O.W.-vel történő fájdalomcsillapítás egyben a kalcium sűrűségének növekedése elleni kiváló módszer.

Vérrögök és kövek elleni védekezés

A véralvadás folyamatát szintén a kalcium sűrűsége szabályozza. A sóskasav és a kalcium kombinációjaként jön létre a szervezetben a kő. A V.O.W. a foszfát segítségével akadályozza meg a kövek kialakulását a szervezetben. Kőképződést megakadályozó hatása van. A PI-Víz csökkenti a vérnyomást, tehát a keringést, a szervezetben található kalciummal kapcsolatos folyamatokat irányítja és kitágítja az érfalat.

Kis mennyiségű kalcium fontos szerepe (körülbelül 1% kalcium a szervezetben)

Testünkben kb. 1-2 kg kalcium található. Ennek 99%-a a csontokban, a fennmaradó 1% pl. a vérben és a sejteket alkotó más folyadékokban raktározódik. A Pí-Víz nagy jelentőséggel bír ezzel az 1%-al kapcsolatban.

A kalcium, annak ellenére, hogy az elenyésző mennyiségű (1%), nagyon fontos szerepet játszik a sejtmembránok stabilizálásában, a sejtek közötti információ szállításában, a különböző anyagokat szállító idegek kiválasztásában, a különböző hormonok kiválasztásának szabályozásában, a véralvadásban, a szívizmok összehúzódásában, a vázizmok és a simaizmos munkájában, hiszen a kalcium mennyiségének mindig állandónak kell lennie.

Habár a kalcium mennyiségének mindig állandónak kell lenni, a szükséglet és a bevitel közötti egyenlőtlenség okozta kalciumhiány eredménye a szükséges kalcium felvételében fog tükröződni. Ugyanis a csontokból kell felvenni a szükséges mennyiségű kalciumot. Általában előfordulhat, hogy túl sok kalcium kötődik le a csontokban, habár a táplálékból nyert lekötött kalcium mennyisége nem haladja meg a szükséges mennyiséget. A csontokban levő kalcium mennyisége csökken, mivel a csontokban tárolódó kalcium a vérbe kerül. A csontokból származó kalciumnak, miután elvégezte a véráramlásban a feladatát, ki kell valahogy választódnia. Ez ( káros kalcium) olyan felnőttkori betegségekhez vezethet, mint pl. az érelmeszesedés, magas vérnyomás stb., azáltal, hogy a kalcium hozzátapad az érfalhoz vagy lerakódik az emberi szervezetben. Az is előfordulhat, hogy megsérti a sejtet, a sejt megtámadásának következményeképp pedig rák alakulhat ki. Úgy gondoljuk, hogy a Pi-Víz egyik előnye az, hogy megvédi a sejteket a felhalmozódott kalcium káros hatásaitól.

Kísérlet bizonyította, hogy az aranyhalak életben maradnak a ciánkáliban

vow-rez-ecetHagyományos vizet és Pi-Vizet készítettek elő, és mindkettőbe azonos mennyiségű 100ppm. kálcium-cianidot tettek. Ezután 10 halat tettek mindkét vízbe. A hagyományos vízbe tett halak pár perc elmúltával mind meghaltak a ciánkálitól. Azok viszont amelyeket a PI-Vízbe tettek a ciánkáli ellenére egészségesen úszkáltak. Ez is azt bizonyítja, hogy elegendő mennyiségű vastartalmú sóhoz jutottak.

Ecetsav és vörösréz kísérletek (ionizációs teszt, amely során vörösrezet és ecetsavat használnak)

Vörösrézport teszünk a desztillált vízbe. Ha egy csepp ecetsavat cseppentünk hozzá, a vörösréz színe kékre változik. Ezzel szemben, a víz színe nem változik meg, ha desztillált víz helyett Pi-Vizet használunk. Ez is azt bizonyítja, hogy az ionok nem váltak szét.

A Won Yong Pí-Víz memória szállító képessége
 • Az életet aktiváló információ (vitális energia) tárolódik és átíródik
 • A Won Yong Pí-Víz megőrzi az információt. A protein – láthatjuk, hogy az a protein, amit előzőleg hoztunk létre -, tartalmaz bizonyos mennyiségű vastartalmú sót. Ez a tény bizonyítja, hogy a proteinnel kapcsolatos információ megőrződik a vastartalmú sóban.
 • A baktériumok elszaporodása megszűnik: ugyanúgy megakadályozza a baktériumok és gombák elszaporodását mint a magzatvíz. A víznek erős aktiváló hatása van.
 • Ez egy olyan víz, amelynek különlegesen magas anti-oxidációs hatása van, és magas az oldott oxigén száma.
 • A Won Yong PI-Víznek magas a vitális energiája: Ha lefotózzuk az ujjunkat Kirlian fényképezőgéppel, a Pí-Víz fogyasztása után, észre vehetjük az aura sugárzását.
 • Kiválóan megvédi az élő szervezetet (ennek a víznek kiemelkedően magas a rezgésszáma az élő szervezethez hasonlóan).
 • A Won Yong Pí-Víz a legalacsonyabb molekula struktúrájú víz:
 • Erős penetrációs képesség
 • Lágy és ízletes víz
 • Nem okoz telítettség érzést akkor sem, ha sokat iszunk belőle
 • Gyorsan felfő, mivel a magas hőfokot szabályozza
 • Egészséges
 • Az aura jégcsap jelensége: Ez a Won Yong Pí-Víz fogyasztása közben létrejövő jelenség, a víz felszínén létrejövő jég felemelkedik (a Pí-Víz aura energiája)
 • A Won Yong Pí-Víz bőségesen tartalmaz oxigént, oldott oxigént. A hagyományos vízből képződő jég színtelen és átlátszó, míg a Won Yong Pí-Vízből származó jég fehér színű (sok oldott oxigént és buborékot tartalmaz).
 • Energia: A hagyományos vízből származó jég lapos (alacsony energia), míg a Won Yong Pí-Vízből származó jég egyenetlen alakú (magas energia).

Az aranyhal hosszú ideig elél (Won Yong Pí-Víz; élettartam meghosszabbítás) élelem nélkül a légmenetesen záródó akváriumban, míg a hagyományos vízben képtelen erre
A Won Yong Pí-Víz, mely kimondhatatlanul hasonló a vitális vízhez, fontos szerepet játszik különböző iparágakban ahol az élő szervezettel kapcsolatos tevékenységeket végeznek, mint pl., mezőgazdaság, állattartás, halászat és természetesen az emberi szervezettel kapcsolatosakban is.

vow-bacik   vow-aranyhal

vow-jeg  vow-energia

A V.O.W. a klinikai gyakorlatban

A V.O.W. használata nagyon sok esetben jelentett kedvező hatást olyan betegségek kezelésében, mint pl. a magas vérnyomás, a diabétesz, májbetegség, gyulladásos vagy sorvadásos megbetegedések, vagy a gyógyíthatatlan rák esetében. Ráadásul fájdalomcsillapító hatása is van.

A V.O.W. fogyasztásnak első napjaiban a legfontosabb észrevétel az, hogy a kimerültség érzése jelentős mértékben csökken és hogy jó hatással van az emésztésre. Reggel jó étvágyat biztosít, és lehetővé teszi a rendszeres, egészséges kiválasztást a belek felpuffadása nélkül.

 • Jó hatással van a szervezetre
 • A Pi-Víz nagy szerepet játszik a sejtek egészségének helyreállításában
 • A Pi-Víz a savas kiválasztás helyett lúgos kiválasztást biztosít.

Ezért, a Pí-Víz rendszeres fogyasztásának következtében érezhető változás megy végbe a szervezetben.

Ezért is hívják Pí-Vizet csodavíznek. A Pí-Vizet először fogyasztók között, elsősorban azok között, akik nagy mennyiséget ittak, előfordultak olyan esetek, amikor különös tünetek jelentkeztek mint pl. éles fájdalom az egész szervezetben, hasmenés, viszketés; azonban ezek a tünetek melyeket az orvoslás kedvező változási reakcióként tart számon, csak annak a jelei, hogy az emésztés elkezdett helyreállni. Mikor az elsorvadt sejt egészsége helyreáll és energetikailag újra aktív lesz, az emberi test viszkethet és éles fájdalom jelentkezhet, annak jeleként, hogy a szervezet aktiválódik. A Pí-Víz rendszeres fogyasztásával azonban ezek a tünetek megszűnnek, és az emésztés helyreáll.

Megszünteti a vérlemezkék letapadását és megelőzi az ér problémákat (a vér egészségi állapota javul)

A vér növekvő sűrűsége miatt akadályok alakulhatnak ki a véráramban, ami az érfallal kapcsolatos betegségek előidézője. Ilyen betegségek hyperlipidémia, a magas vérnyomás, a stroke stb. A vezetékék belső átmérője az idő előrehaladtával egyre szűkül a rozsda és a lerakódások miatt. A vérlemezkék letapadása miatt kialakult részleges és teljes elzáródása a véráramlásnak komoly betegségekhez vezethet.

Ha a véráramlás nem akadálytalan a beszűkült vérerek miatt, a szív dugattyúszerű mozgásának következtében a vérnyomás emelkedni fog. Így ez magas vérnyomáshoz vezet. Ha az agyi vérerek szűkülése miatt a véráram nem egyenletes, ha a vérerek eltorlaszolódnak és megpattannak, az agyvérzéshez vezet. A szűk és elzáródott vérerek olyan betegségek okozói mint pl. az érelmeszesedés, myokardiális infarktus.

A Pí-Víz rendszeres fogyasztása esetén a vér felhígul, és enyhül a letapadás, csökkenti az olyan letapadást elősegítő összetevők mennyiségét, mint pl. koleszterol, ami a vérér belső falához tapad.

A Pí-Víz jó a diabetesz kezelésére is (egyes komoly diabateszes esetekben is)

A cukorbetegség szó szerint azt jelenti, hogy :a cukorkiválasztással van gond. Habár a hasnyálmirigyben raktározódó cukornak kell lebontani a tápanyaggal a szervezetbe került szénhidrátot, a cukorbetegség akkor jelenik meg, ha nincs elraktározott, vagy nem a szükséges mennyiségű cukor van elraktározódva a hasnyálmirigyben. Az orvosi kezelés a gyógyíthatatlan betegségek közé sorolja a diabéteszt, mivel nagyon nehéz teljesen gyógyítani, így abban segítik a beteget, hogy az inzulin befecskendezésével megoldja a szénhidrát lebontását. Ha egy cukorbeteg huzamosabb ideig megfelelő mennyiségű Pí-Vizet fogyaszt, a kezelésre nagyon jó hatással lesz, ezzel együtt segíti a véráramlás egyenletességét, csökkenti a vércukorszintet azáltal, hogy aktiválja a sejtek közötti információ áramlást és abban is segíti őket, hogy szerepüknek megfelelően működjenek. Az a tünet, hogy az inzulin nem megfelelő a hasnyálmirigynek, csökkenthető Pí-Víz rendszeres fogyasztásával, mivel a Pí-Víz képessé teszi a hasnyálmirigy sejtjeit, hogy megfelelően lássák el feladatukat. Ezt olyan emberek bizonyítják, akik Pí-Víz rendszeres fogyasztása által gyógyultak ki a cukorbetegségükből.

Jó gyomorhurutra, gyomorfekélyre és nyombélfekélyre egyaránt

A koreai emberek között nagyon sok a gyomorpanaszoktól szenvedő beteg, mivel sokuk szereti a forró és sós ételeket, és élvezi a mértéktelen ivást. A gyomorhurut, a gyomorfekély és a nyombélfekély mára népbetegségnek számít. A gyomorhurut és a nyombélfekély emésztéssel kapcsolatos fekélyek, melyek esetében a gyomor belső falán sebek keletkeznek a sósavnak és a pepszinnek köszönhetően, melyek az emésztést elősegítő folyadékok, a nyombél begyullad. Egy egészséges ember esetében a gyomor belső fala nem gyullad be, mivel a gyomorfalat védi egy nyálkaréteg. A nyombélben erős emésztési folyadékok tárolódnak, a fekélyt pedig okozhatja az ok nélküli, rendszertelen diétázás, és a nyálkahártya csökkent ellenálló képessége is. Ez akkor alakul ki, ha kevés a szervezetben a víz. Ebből kifolyólag, ha elegendő Pí-Vizet juttatunk a szervezetünkbe, ami aktiválja a sejteket, az segíti a gyomor belső falának és a nyombél falának helyreállását, és a nyálkahártya működését is elősegíti. Ezzel együtt aktiválja az emésztést és hatásos lehet a gyomorhurut, gyomorfekély és nyombélfekély kezelésében. A Pí-Víz rendszeres fogyasztása sok gasztroenterológiai probléma megoldását tette lehetővé.

A vese megerősödik, kevésbé lesz terhelt, így a vizelet könnyebben kiválasztódik

A vese kevés vízzel választja ki az összesűrűsödött felesleges anyagot, mivel a vesének fenn kell tartania a vizelet kiválasztásának irányításával a megfelelő mennyiségű vizet a szervezetben, arra az esetre, ha vízhiány lépne fel a szervezetben. Viszont a megfelelő mennyiségű Pí-Víz rendszeres fogyasztása segíti a vesét abban, hogy ellássa a funkcióját, és könnyed kiválasztást biztosít. A Pí-Víz fogyasztása csökkenti a epekőbántalom, a vesekő és a húgycsőkő kialakulását. Megerősíti a szexuális funkciókat és megelőzi a húgyvezetékkel és a kiválasztással kapcsolatos szervek betegségeit.

Hatékony a rák kialakulása ellen (húgyhólyagrák, húgycsőrák)

A vizeletet a vese választja ki a felesleges anyagok megszűrésével. Ez a húgycsövön keresztül távozik a szervezetből, ha meghatározott mennyiségű vizelet gyűlik össze a húgyhólyagban. A ciszták, a különböző típusú rákok kialakulásának a veszélye nagy, mivel a húgyhólyag mindig felesleges anyagokat tárol, és így könnyen megtámadhatják rákkeltő anyagok, és a húgyhólyagot ellepő baktériumok. Annak érdekében, hogy megvédjük a húgyszerveket a hasonló betegségektől, ajánlott a vitális vízhez hasonló vizet juttatni a szervezetbe, ami megakadályozza, hogy a felesleges anyagok hosszú időn keresztül felhalmozódjanak a vesében és a húgyhólyagban. Ha elegendő Pí-Vizet juttatunk a szervezetbe, ami feloldja a felesleges anyagokat, a húgyszervek és a húgycső betegségeinek megelőzése garantált.

A Pí-Víz rendszeres fogyasztása sok húgyszervvel kapcsolatos betegség kezelését tette lehetővé.

Különösen hatásos a székrekedés megszüntetésére

A székrekedés elsődleges kiváltó oka az, hogy a szervezetben nincs elég víz. A székrekedés azt jelenti, hogy az ürülék megreked a szervezetben, hosszú ideig nem választódik ki. Az idő előrehaladtával a bélsár egyre keményebb lesz, mivel az ürülékben levő víz felszívódik a belekben. Az ürülék térfogata a keményedés folyamán egyre csökken, ezzel együtt a perisztaltikus mozgás, mely az ánusz felé löki a bélsarat, egyre gyengül. Ez gyógyíthatatlan betegségek kialakulásához vezet, ha hosszú ideig elhanyagolják.

Ha a székrekedés alapvető oka a víz hiánya a szervezetben, a problémát kizárólag gyógyszer szedésével nem lehet megoldani.

A probléma csak akkor oldható meg, ha elegendő, a vitális vízhez hasonló vizet juttatunk a szervezetbe. Még a hagyományos víz ivása is megteszi, ha nincs jobb. A székrekedés megelőzése érdekében javasolt a rendszeres folyadék és rostok fogyasztása és a testedzés.

Megszünteti a menstruációs fájdalmat és beállítja a ciklust Egy érett nő esetében havonta jelentkezik az a tünet, hogy a méh körben megduzzad az alatt az idő alatt, amíg a terhesség létrejöhet. Ez nagyjából megegyezik az állatok ivarzási periódusával, amikor a méh nyálkahártyájának vérellátása fokozódik. Ez a petefészek egyfajta felkészülése az esetleges megtermékenyülésre. Ha a terhesség nem jön létre, a vérzés megindul, így lökődik ki a megdagadt méhnyálkahártya. Ettől a folyamattól szenved minden nő minden hónapban. A menstruációs fájdalom nem más, mint a méhnyálkahártya kilökődése miatt érzett fájdalom. A menstruáció akkor jár fájdalommal, ha a méhnyálkahártya nem sima. Ha a méhnyálkahártya darabos, a menstruáció erős fájdalommal jár. A Pí-Víz rendszeres fogyasztása egyenletessé teszi a méhnyálkahártyát, aktiválja a méhnyálkahártya körüli sejteket, szabályossá teszi a vérzést és megszünteti a menstruációs fájdalmat. Egyszóval a Pí-Víz mindennapos fogyasztásával megszűnnek az egészségügyi problémák!! Meglepően nagy azon nők száma, akik a Pí-Víz rendszeres fogyasztása után nem éreztek menstruációs fájdalmat, és nem szenvedtek többé a menstruációjuk rendszertelensége miatt. A sötét, és ragacsos menstruációs vér tisztává és világos színűvé válik a rendszeres Pi-Víz fogyasztás után.

Egészségesebbé teszi a bőrt

Mikor az embrió az anyja hasában növekszik és megszületik, egy laza kötőszövet veszi körül, aminek élettartama jelentős mértékben csökken. Ez a bőr. A magzatvízből, ami nem más, mint vitális víz, kikerülve, a bőrsejtek ki vannak téve a levegő és az atmoszféra hatásainak. A test többi sejtjével összehasonlítva a bőr sejtjei kezdenek el a leghamarabb öregedni.

A vitális víz, csakúgy mint a Pí-Víz, nagyon fontos hatással van a sejtek életkorára. Mivel az emberi test minden része közül a bőrben található a legkevesebb vitális víz, ha egészséges bőrt szeretne, a vitális víz mennyiségének megfelelőnek kell lennie a bőr felszínén is. Azt, hogy a bőrünk hosszú távon egészséges maradjon, a Pí-Víz rendszeres fogyasztásával érhetjük el, mivel ez fenntartja a bőr vitalitását. Kézmosás, arcmosás vagy fürdés közben, sokkal jobb hatást érhetünk el, ha Pí-Vizet használunk hagyományos víz helyett. Minél hosszabb ideig érintkezik a bőrünk a Pí-Vízzel, annál jobb lesz annak egészségi állapota. Ezért, a Pi-Víz használatakor kézmosás, arcmosás vagy fürdés után ajánlatos hagyni, hogy a bőrünk magától megszáradjon, ahelyett, hogy a nedvességet letörölnénk róla. Köztudott, hogy a legjobb módszer az, ha a fürdővíz hőmérsékletét úgy állítjuk be, hogy az megegyezzen a testünk hőmérsékletével mert a Pi-Víz jellemzői ekkor fejtik ki igazán a hatásukat.

Kiváló módszer az öregedés ellen

A rendszeresen használt Pí-Víz lelassítja a sejtek gyengülése és csökkenése miatti öregedést, mivel a Pi-Víz elnyomja az oxidációt és a sejtek pusztulását.

Egyéb (Won Yong Pi-Víz és más betegségek)

Hatékony különböző típusú rákok, bőrgyulladások, krónikus hepatitisz, nasitis, colitis, pancreatitis, a szemek fáradtsága, glaucoma, szürkehályog, elhízás, álmatlanság, akut veseproblémák, izületi bántalmak, izomfájdalom, felfekvés, az emésztőszervek betegségei, allergiás megbetegedések stb. kezelésére.

A Pí-Víz bármely az emberi szervezetben kialakult betegség kezelésében kedvező hatást fejt ki, mivel hasonló a vitális vízhez. Az egyszerű megfázástól kezdve a gyógyíthatatlan betegségekig a TARAMA víz minden betegség ellen hatékony. A Pí-Víz meglepően hatékony lehet az életmóddal kapcsolatos betegségek kezelésére is mint pl. felnőttkori betegségek, magas vérnyomás, szívproblémák, cukorbetegség, májbetegségek, allergiás megbetegedések, gyulladásos megbetegedések (bőrgyulladás, hepatitis stb.), rák, vérszegénység, vagy komoly megfázás és egyben hatásos fájdalomcsillapító is.

A sejtek gyógyulása a betegségek kialakulása elleni természetes jelenség.

A gyógyíthatatlan betegségek esetében, számos esetben, mikor a modern orvostudomány nem tud segíteni, fokozatos javulás érhető el. Ráadásul az előző részekben említett adatokból látható, hogy a Pí-Víz rendszeres fogyasztása csodás tapasztalatokkal jár, és ezt tudományosan is alátámasztható. Ajánlott azonban szem előtt tartani, hogy a Pi-Víz egy gyógyhatású készítmény, mivel a komoly betegségek kezelésében kedvező hatást fejt ki. Mivel a Pí-Víz az emberi szervezetnek nem csak bizonyos részeit gyógyítja, érdemes azzal a tudattal fogyasztani, hogy az emberi szervezet minden sejtjét megvédi és feltölti vitalitással, megelőzve minden betegséget. Nem ajánlott azonban a vitális víznek a sejtek és a szervek metabolizmusára kifejtett hatását gyógyszerként használni.

A komoly betegségben szenvedőknek az orvosok által felírt gyógyszerek mellett érdemes fogyasztani a PI-Vizet.

Forrás: WonYong Co. Ltd. Korea

Pi-Víz koncentrátum
Vital Organic Water
(V. O. W.)

A Pí-Víz, melyet a növények vitális vizében fedezetek fel, nagyon hasonló ahhoz az eredeti vízhez, melyben az élet megszületett a Föld kialakulása után. Az életadó víz ma is megtalálható minden élőlény szervezetében hiszen ez például az immunitás eredete. A Pi-víz segítségével pl. co-enzim Q10 felhasználásával speciális folyamatok során parányi mennyiségű vastartalmú sót nyerhetünk. A PI-Víz egy magas szinten energetizált víz, mely biztosítja az élő szervezet aktiválását és szabályozza a Yin és Yang egyensúlyát. Ez azt jelenti, hogy hihetetlenül közel áll a vitális vízhez, és az abban található magasan aktivált energiához.

A PI-Víz két típusba sorolható:

 1. Pí-Víz mint magasan energetizált ivóvíz (PI-ceramidok) – TARAMA PI-Víz rendszer
 2. Különleges megoldás PI-Víz koncentrátum (a PI-Víz hígítatlan változata: V.O.W.)
A Wong Yong TARAMA Pi-Víz megértése

A Won Yong PI-Víz fő jellemvonásai:

 • Megőrzi a sejtek egészségét és irányítja a rosszul működő sejtek regenerálódását (biztosítja a sejtek aktiválását)
 • Szerepet játszik az élő szervezet védelmében a külső káros hatások ellen, azáltal, hogy megakadályozza az oxidációt és a felbomlást (Azáltal, hogy semlegesíti az aktív oxigén káros hatását anti-oxidáció), megőrzi a kalcium jellemzőit (kalcium antagonizmus)
 • Megőrzi a biológiai aktivitással kapcsolatos információkat, és irányítja az élő szervezet aktiválódásának folyamatát (megerősíti az immunitást).

A legnagyobb különbség a Won Yong Pi-Víz és a hagyományos víz között

Minden, a Földön megtalálható vízről legyen az ásványvíz, városi víz, desztillált víz, forrásvíz, ionizált víz vagy magnetizált víz, stb. elmondható:

 • Olyan víz, ami rozsdásodik (oxidáció; vagyis az aktív oxigénnek vannak kitéve, ami az elsődleges káros tényező)
 • Olyan víz, aminek szerkezete megváltozik ( fertőzött) ártalmas kémiai anyagok által szennyezett (toxikus anyagok általi szennyeződés)
 • Olyan víz, ami megromlik (baktériumok elszaporodása)
 • Olyan víz, amely az idő előrehaladtával veszít hatékonyságából

vow-gemkapocsA WON YONG PI-Víz a WonYong eredeti technológia:

 • Olyan víz, amely nem rozsdásodik (erős anti-oxidációs hatás-az aktív oxigén, vagyis az elsődleges káros hatás eltávolítása) – lásd a képen
 • Olyan víz, mely képes arra, hogy a káros kémiai szubsztanciák ártalmasságát megszüntesse (káros anyagok elnyomása, deionizációs hatás, az egyensúly fenntartása)
 • Olyan víz, amely nem romlik meg (a baktériumok és vírusok elszaporodásának megakadályozása stb.)
 • Olyan víz, amelynek hatékonysága nem függ az eltartás idejétől és a környezeti befolyástól (a változatlan szerkezetű vastartalmú só jelenléte biztosítja, hogy a Pí-Víz korlátlan ideig megőrzi szavatosságát és nem befolyásolják a környezeti tényezők)
 • Olyan víz, mely magas szintű energiát tartalmaz (Aura, Ki energia, hullám energia)
 • Olyan víz, mely képes megőrizni és szállítani az élő szervezettel kapcsolatos információkat (vastartalmú só irányítja az élő szervezetben végbemenő információ áramlást)
 • Olyan víz, mely az élő szervezettel összhangban fejti ki hatását (az élő szervezettel együttműködő PH, nagy mennyiségű feloldott oxigén, az élő szervezet egyensúlyának megtartása), stb.
A Won Yong Pí-Víz antioxidáns hatása

A Won Yong Pí-Víz egy olyan vitális víz, melynek a legerősebb az antioxidáns hatása.

Modern tudományos és orvosi kutatások rámutattak, hogy a betegségek és az öregedés elsődleges kiváltó okai az oxidánsoknak nevezett anyagok. Az aktív oxigénnek az emberi betegségek 90%-hoz van köze. Így az aktív oxigén a legtöbb emberi betegség legfőbb kiváltója (Cukorbetegség, bőrfertőzések, gyomorfekély, nyombélfekély, krónikus székrekedés, krónikus hasmenés, májbetegségek, köszvény, magas vérnyomás, alacsony vérnyomás, érelmeszesedés, vesebetegségek, öregedés stb.). Ezek az oxidánsok folyamatosan támadják a testünket, sejtjeink és génjeink sérülnek az oxidációs folyamat során.

Nagy mennyiségű, az oxidációs folyamat során keletkező salakanyag kering a szervezetünkben, az ereinkben melyek betegségeket okoznak és öregedéshez vezetnek. A káros oxigén reakcióba lép a testünkben található zsírokkal, így túloxidált zsírok keletkeznek. Ezek az oxigén molekulák és a túloxidált zsírok rombolják a sejteket és a lymphocitákat, tönkreteszik a vörösvérsejteket, megalvasztják a vörösvérlemezkéket, ezzel olyan betegségeket okozva, mint pl., szívroham, érelmeszesedés, miokardiális infarktus és agyér problémák, felgyorsult öregedés, diabétesz, bőrfertőzések, szürkehályog, máj és más szerveket megtámadó rák.

Sejtjeink 90%-a vízből áll, és az erős oxidációs reakció akkor történik, mikor a sejtek meg vannak telve vízzel és aktív oxigénnel. Testünk sejtjeit folyamatosan támadja és rombolja az oxidáció (aktív oxigén). Az egészség nem állítható vissza késleltetett, vagy nem megfelelő kezelésekkel, mikor az elsődleges okról nem veszünk tudomást. Más szóval a TARAMA Pí-Víz (eredeti termék) fogyasztásával megvédhetjük testünket az oxidációtól, a stressztől és megőrizhetjük egészségünket.

A Won Yong Pí-Víz elnyomja a káros ionok hatását:

 • Irányítja azt a folyamatot, melyben a káros ion hatásai megszűnnek (elősegíti az anti-oxidációs reakciót)
 • Az ártalmas ionok elnyomásával megszünteti a káros szubsztanciák hatásait
 • Elfojtja a mérgezést azáltal, hogy a káros ionok ionizációját elősegítő folyamatokat elnyomja (a káros ionokkal szembeni elnyomás)
 • A Won Yong Pi-Víz nemcsak kiiktatja a káros aktivált oxigént, de ezzel együtt nemcsak azon káros ionok ionizációját akadályozza meg, melyek aktiválták az ártalmas folyamatot, hanem az azok körül lévő káros ionokat is. (egyensúly létrehozása)

Ahogy az idő telik, minden hagyományos víz szerkezete megváltozik (ionizáció, megromlás, oxidáció, rothadás, toxikus elváltozások) az ionizáció során, Won Yong Pi-Víz azonban védett a szerkezeti változásoktól, mivel nem hagyja végbemenni az ionizációs, folyamatot (így őrzi meg az élő szervezetben az egyensúlyt). Megakadályozza a mérgezést, illetve irányítja azt a folyamatot, mely során megakadályozódik az ionizáció (deionizációs folyamat). Az a tény, hogy a toxikus anyag méregként viselkedik a szervezetben, azt jelenti, hogy a káros anyag molekulái és más molekulák kémiai kombinációja elindítja az ionizációs folyamatot ezzel instabilitást okozva a szervezetben, azáltal, hogy feloldódik a vízben és reakcióba lép azzal. Ez teremti meg a feltételeit a túlságosan aktivált oxigén létrejöttének és a toxikus anyagok megjelenésének azáltal, hogy a mérgek körülveszik a káros ionokat. Ez az oka annak, hogy a Pí-Víz megvédi az élő szervezeteket a toxikus anyagok káros hatásaitól.

A savas eső okozta talaj elsavasodás is, ami egyre növekvő problémát jelent a környezetvédelmi erőknek a talajban levő savak semlegesítésével, vagyis Pi-Víz használatával oldható meg. A talaj ismételt megművelésének akadálya a káros anyagok jelenlétének következménye, amit a Pi-Vízzel lehet megoldani. A savat az élő szerkezet szempontjából kell megvizsgálni, és ez úgy oldható meg, hogy a beteg talajban a vízzel együtt felhalmozódott káros anyagokat Pí-Vízzel helyettesítjük, ezáltal erősítve az élő szervezetet ugyanúgy, ahogy a metabolizmust kontrolláljuk a vitális víz és az élő szervezetben található víz kombinálásával.

A V.O.W. (Vital Organic Water) elnyomja a kalcium erős hatását

A WonYong Pi-Víz kalcium antagonizmusa (megőrzi a kalcium jellegzetességeit)

A kalcium sűrűsége nem fog nőni kevés V.O.W. használatával. Habár elenyésző mennyiségű kalcium jelenléte a sejtekben abszolút szükséges, annak sűrűségére folyamatosan vigyázni kell. Habár a sejtekben található kalcium fontos szerepet játszik a sejt aktiválásában, ha nagy mennyiségű kalcium jut a sejtekbe a vérből, az sértheti illetve tönkreteheti annak szerkezetét. Ennek a folyamatnak az eredménye lehet olyan felnőttkori betegség, mint pl., érelmeszesedés, magas vérnyomás, rák és öregedés. A rákellenes küzdelem egyik legfőbb célkitűzése a sejtekben található kalcium sűrűségének szabályozása, ahogy ezt a V.O.W. is teszi. Azt is megállapították, hogy a V.O.W.-vel történő fájdalomcsillapítás egyben a kalcium sűrűségének növekedése elleni kiváló módszer.

Vérrögök és kövek elleni védekezés

A véralvadás folyamatát szintén a kalcium sűrűsége szabályozza. A sóskasav és a kalcium kombinációjaként jön létre a szervezetben a kő. A V.O.W. a foszfát segítségével akadályozza meg a kövek kialakulását a szervezetben. Kőképződést megakadályozó hatása van. A PI-Víz csökkenti a vérnyomást, tehát a keringést, a szervezetben található kalciummal kapcsolatos folyamatokat irányítja és kitágítja az érfalat.

Kis mennyiségű kalcium fontos szerepe (körülbelül 1% kalcium a szervezetben)

Testünkben kb. 1-2 kg kalcium található. Ennek 99%-a a csontokban, a fennmaradó 1% pl. a vérben és a sejteket alkotó más folyadékokban raktározódik. A Pí-Víz nagy jelentőséggel bír ezzel az 1%-al kapcsolatban.

A kalcium, annak ellenére, hogy az elenyésző mennyiségű (1%), nagyon fontos szerepet játszik a sejtmembránok stabilizálásában, a sejtek közötti információ szállításában, a különböző anyagokat szállító idegek kiválasztásában, a különböző hormonok kiválasztásának szabályozásában, a véralvadásban, a szívizmok összehúzódásában, a vázizmok és a simaizmos munkájában, hiszen a kalcium mennyiségének mindig állandónak kell lennie.

Habár a kalcium mennyiségének mindig állandónak kell lenni, a szükséglet és a bevitel közötti egyenlőtlenség okozta kalciumhiány eredménye a szükséges kalcium felvételében fog tükröződni. Ugyanis a csontokból kell felvenni a szükséges mennyiségű kalciumot. Általában előfordulhat, hogy túl sok kalcium kötődik le a csontokban, habár a táplálékból nyert lekötött kalcium mennyisége nem haladja meg a szükséges mennyiséget. A csontokban levő kalcium mennyisége csökken, mivel a csontokban tárolódó kalcium a vérbe kerül. A csontokból származó kalciumnak, miután elvégezte a véráramlásban a feladatát, ki kell valahogy választódnia. Ez ( káros kalcium) olyan felnőttkori betegségekhez vezethet, mint pl. az érelmeszesedés, magas vérnyomás stb., azáltal, hogy a kalcium hozzátapad az érfalhoz vagy lerakódik az emberi szervezetben. Az is előfordulhat, hogy megsérti a sejtet, a sejt megtámadásának következményeképp pedig rák alakulhat ki. Úgy gondoljuk, hogy a Pi-Víz egyik előnye az, hogy megvédi a sejteket a felhalmozódott kalcium káros hatásaitól.

Kísérlet bizonyította, hogy az aranyhalak életben maradnak a ciánkáliban

vow-rez-ecetHagyományos vizet és Pi-Vizet készítettek elő, és mindkettőbe azonos mennyiségű 100ppm. kálcium-cianidot tettek. Ezután 10 halat tettek mindkét vízbe. A hagyományos vízbe tett halak pár perc elmúltával mind meghaltak a ciánkálitól. Azok viszont amelyeket a PI-Vízbe tettek a ciánkáli ellenére egészségesen úszkáltak. Ez is azt bizonyítja, hogy elegendő mennyiségű vastartalmú sóhoz jutottak.

Ecetsav és vörösréz kísérletek (ionizációs teszt, amely során vörösrezet és ecetsavat használnak)

Vörösrézport teszünk a desztillált vízbe. Ha egy csepp ecetsavat cseppentünk hozzá, a vörösréz színe kékre változik. Ezzel szemben, a víz színe nem változik meg, ha desztillált víz helyett Pi-Vizet használunk. Ez is azt bizonyítja, hogy az ionok nem váltak szét.

A Won Yong Pí-Víz memória szállító képessége
 • Az életet aktiváló információ (vitális energia) tárolódik és átíródik
 • A Won Yong Pí-Víz megőrzi az információt. A protein – láthatjuk, hogy az a protein, amit előzőleg hoztunk létre -, tartalmaz bizonyos mennyiségű vastartalmú sót. Ez a tény bizonyítja, hogy a proteinnel kapcsolatos információ megőrződik a vastartalmú sóban.
 • A baktériumok elszaporodása megszűnik: ugyanúgy megakadályozza a baktériumok és gombák elszaporodását mint a magzatvíz. A víznek erős aktiváló hatása van.
 • Ez egy olyan víz, amelynek különlegesen magas anti-oxidációs hatása van, és magas az oldott oxigén száma.
 • A Won Yong PI-Víznek magas a vitális energiája: Ha lefotózzuk az ujjunkat Kirlian fényképezőgéppel, a Pí-Víz fogyasztása után, észre vehetjük az aura sugárzását.
 • Kiválóan megvédi az élő szervezetet (ennek a víznek kiemelkedően magas a rezgésszáma az élő szervezethez hasonlóan).
 • A Won Yong Pí-Víz a legalacsonyabb molekula struktúrájú víz:
 • Erős penetrációs képesség
 • Lágy és ízletes víz
 • Nem okoz telítettség érzést akkor sem, ha sokat iszunk belőle
 • Gyorsan felfő, mivel a magas hőfokot szabályozza
 • Egészséges
 • Az aura jégcsap jelensége: Ez a Won Yong Pí-Víz fogyasztása közben létrejövő jelenség, a víz felszínén létrejövő jég felemelkedik (a Pí-Víz aura energiája)
 • A Won Yong Pí-Víz bőségesen tartalmaz oxigént, oldott oxigént. A hagyományos vízből képződő jég színtelen és átlátszó, míg a Won Yong Pí-Vízből származó jég fehér színű (sok oldott oxigént és buborékot tartalmaz).
 • Energia: A hagyományos vízből származó jég lapos (alacsony energia), míg a Won Yong Pí-Vízből származó jég egyenetlen alakú (magas energia).

Az aranyhal hosszú ideig elél (Won Yong Pí-Víz; élettartam meghosszabbítás) élelem nélkül a légmenetesen záródó akváriumban, míg a hagyományos vízben képtelen erre
A Won Yong Pí-Víz, mely kimondhatatlanul hasonló a vitális vízhez, fontos szerepet játszik különböző iparágakban ahol az élő szervezettel kapcsolatos tevékenységeket végeznek, mint pl., mezőgazdaság, állattartás, halászat és természetesen az emberi szervezettel kapcsolatosakban is.

vow-bacik   vow-aranyhal

vow-jeg  vow-energia

A V.O.W. a klinikai gyakorlatban

A V.O.W. használata nagyon sok esetben jelentett kedvező hatást olyan betegségek kezelésében, mint pl. a magas vérnyomás, a diabétesz, májbetegség, gyulladásos vagy sorvadásos megbetegedések, vagy a gyógyíthatatlan rák esetében. Ráadásul fájdalomcsillapító hatása is van.

A V.O.W. fogyasztásnak első napjaiban a legfontosabb észrevétel az, hogy a kimerültség érzése jelentős mértékben csökken és hogy jó hatással van az emésztésre. Reggel jó étvágyat biztosít, és lehetővé teszi a rendszeres, egészséges kiválasztást a belek felpuffadása nélkül.

 • Jó hatással van a szervezetre
 • A Pi-Víz nagy szerepet játszik a sejtek egészségének helyreállításában
 • A Pi-Víz a savas kiválasztás helyett lúgos kiválasztást biztosít.

Ezért, a Pí-Víz rendszeres fogyasztásának következtében érezhető változás megy végbe a szervezetben.

Ezért is hívják Pí-Vizet csodavíznek. A Pí-Vizet először fogyasztók között, elsősorban azok között, akik nagy mennyiséget ittak, előfordultak olyan esetek, amikor különös tünetek jelentkeztek mint pl. éles fájdalom az egész szervezetben, hasmenés, viszketés; azonban ezek a tünetek melyeket az orvoslás kedvező változási reakcióként tart számon, csak annak a jelei, hogy az emésztés elkezdett helyreállni. Mikor az elsorvadt sejt egészsége helyreáll és energetikailag újra aktív lesz, az emberi test viszkethet és éles fájdalom jelentkezhet, annak jeleként, hogy a szervezet aktiválódik. A Pí-Víz rendszeres fogyasztásával azonban ezek a tünetek megszűnnek, és az emésztés helyreáll.

Megszünteti a vérlemezkék letapadását és megelőzi az ér problémákat (a vér egészségi állapota javul)

A vér növekvő sűrűsége miatt akadályok alakulhatnak ki a véráramban, ami az érfallal kapcsolatos betegségek előidézője. Ilyen betegségek hyperlipidémia, a magas vérnyomás, a stroke stb. A vezetékék belső átmérője az idő előrehaladtával egyre szűkül a rozsda és a lerakódások miatt. A vérlemezkék letapadása miatt kialakult részleges és teljes elzáródása a véráramlásnak komoly betegségekhez vezethet.

Ha a véráramlás nem akadálytalan a beszűkült vérerek miatt, a szív dugattyúszerű mozgásának következtében a vérnyomás emelkedni fog. Így ez magas vérnyomáshoz vezet. Ha az agyi vérerek szűkülése miatt a véráram nem egyenletes, ha a vérerek eltorlaszolódnak és megpattannak, az agyvérzéshez vezet. A szűk és elzáródott vérerek olyan betegségek okozói mint pl. az érelmeszesedés, myokardiális infarktus.

A Pí-Víz rendszeres fogyasztása esetén a vér felhígul, és enyhül a letapadás, csökkenti az olyan letapadást elősegítő összetevők mennyiségét, mint pl. koleszterol, ami a vérér belső falához tapad.

A Pí-Víz jó a diabetesz kezelésére is (egyes komoly diabateszes esetekben is)

A cukorbetegség szó szerint azt jelenti, hogy :a cukorkiválasztással van gond. Habár a hasnyálmirigyben raktározódó cukornak kell lebontani a tápanyaggal a szervezetbe került szénhidrátot, a cukorbetegség akkor jelenik meg, ha nincs elraktározott, vagy nem a szükséges mennyiségű cukor van elraktározódva a hasnyálmirigyben. Az orvosi kezelés a gyógyíthatatlan betegségek közé sorolja a diabéteszt, mivel nagyon nehéz teljesen gyógyítani, így abban segítik a beteget, hogy az inzulin befecskendezésével megoldja a szénhidrát lebontását. Ha egy cukorbeteg huzamosabb ideig megfelelő mennyiségű Pí-Vizet fogyaszt, a kezelésre nagyon jó hatással lesz, ezzel együtt segíti a véráramlás egyenletességét, csökkenti a vércukorszintet azáltal, hogy aktiválja a sejtek közötti információ áramlást és abban is segíti őket, hogy szerepüknek megfelelően működjenek. Az a tünet, hogy az inzulin nem megfelelő a hasnyálmirigynek, csökkenthető Pí-Víz rendszeres fogyasztásával, mivel a Pí-Víz képessé teszi a hasnyálmirigy sejtjeit, hogy megfelelően lássák el feladatukat. Ezt olyan emberek bizonyítják, akik Pí-Víz rendszeres fogyasztása által gyógyultak ki a cukorbetegségükből.

Jó gyomorhurutra, gyomorfekélyre és nyombélfekélyre egyaránt

A koreai emberek között nagyon sok a gyomorpanaszoktól szenvedő beteg, mivel sokuk szereti a forró és sós ételeket, és élvezi a mértéktelen ivást. A gyomorhurut, a gyomorfekély és a nyombélfekély mára népbetegségnek számít. A gyomorhurut és a nyombélfekély emésztéssel kapcsolatos fekélyek, melyek esetében a gyomor belső falán sebek keletkeznek a sósavnak és a pepszinnek köszönhetően, melyek az emésztést elősegítő folyadékok, a nyombél begyullad. Egy egészséges ember esetében a gyomor belső fala nem gyullad be, mivel a gyomorfalat védi egy nyálkaréteg. A nyombélben erős emésztési folyadékok tárolódnak, a fekélyt pedig okozhatja az ok nélküli, rendszertelen diétázás, és a nyálkahártya csökkent ellenálló képessége is. Ez akkor alakul ki, ha kevés a szervezetben a víz. Ebből kifolyólag, ha elegendő Pí-Vizet juttatunk a szervezetünkbe, ami aktiválja a sejteket, az segíti a gyomor belső falának és a nyombél falának helyreállását, és a nyálkahártya működését is elősegíti. Ezzel együtt aktiválja az emésztést és hatásos lehet a gyomorhurut, gyomorfekély és nyombélfekély kezelésében. A Pí-Víz rendszeres fogyasztása sok gasztroenterológiai probléma megoldását tette lehetővé.

A vese megerősödik, kevésbé lesz terhelt, így a vizelet könnyebben kiválasztódik

A vese kevés vízzel választja ki az összesűrűsödött felesleges anyagot, mivel a vesének fenn kell tartania a vizelet kiválasztásának irányításával a megfelelő mennyiségű vizet a szervezetben, arra az esetre, ha vízhiány lépne fel a szervezetben. Viszont a megfelelő mennyiségű Pí-Víz rendszeres fogyasztása segíti a vesét abban, hogy ellássa a funkcióját, és könnyed kiválasztást biztosít. A Pí-Víz fogyasztása csökkenti a epekőbántalom, a vesekő és a húgycsőkő kialakulását. Megerősíti a szexuális funkciókat és megelőzi a húgyvezetékkel és a kiválasztással kapcsolatos szervek betegségeit.

Hatékony a rák kialakulása ellen (húgyhólyagrák, húgycsőrák)

A vizeletet a vese választja ki a felesleges anyagok megszűrésével. Ez a húgycsövön keresztül távozik a szervezetből, ha meghatározott mennyiségű vizelet gyűlik össze a húgyhólyagban. A ciszták, a különböző típusú rákok kialakulásának a veszélye nagy, mivel a húgyhólyag mindig felesleges anyagokat tárol, és így könnyen megtámadhatják rákkeltő anyagok, és a húgyhólyagot ellepő baktériumok. Annak érdekében, hogy megvédjük a húgyszerveket a hasonló betegségektől, ajánlott a vitális vízhez hasonló vizet juttatni a szervezetbe, ami megakadályozza, hogy a felesleges anyagok hosszú időn keresztül felhalmozódjanak a vesében és a húgyhólyagban. Ha elegendő Pí-Vizet juttatunk a szervezetbe, ami feloldja a felesleges anyagokat, a húgyszervek és a húgycső betegségeinek megelőzése garantált.

A Pí-Víz rendszeres fogyasztása sok húgyszervvel kapcsolatos betegség kezelését tette lehetővé.

Különösen hatásos a székrekedés megszüntetésére

A székrekedés elsődleges kiváltó oka az, hogy a szervezetben nincs elég víz. A székrekedés azt jelenti, hogy az ürülék megreked a szervezetben, hosszú ideig nem választódik ki. Az idő előrehaladtával a bélsár egyre keményebb lesz, mivel az ürülékben levő víz felszívódik a belekben. Az ürülék térfogata a keményedés folyamán egyre csökken, ezzel együtt a perisztaltikus mozgás, mely az ánusz felé löki a bélsarat, egyre gyengül. Ez gyógyíthatatlan betegségek kialakulásához vezet, ha hosszú ideig elhanyagolják.

Ha a székrekedés alapvető oka a víz hiánya a szervezetben, a problémát kizárólag gyógyszer szedésével nem lehet megoldani.

A probléma csak akkor oldható meg, ha elegendő, a vitális vízhez hasonló vizet juttatunk a szervezetbe. Még a hagyományos víz ivása is megteszi, ha nincs jobb. A székrekedés megelőzése érdekében javasolt a rendszeres folyadék és rostok fogyasztása és a testedzés.

Megszünteti a menstruációs fájdalmat és beállítja a ciklust Egy érett nő esetében havonta jelentkezik az a tünet, hogy a méh körben megduzzad az alatt az idő alatt, amíg a terhesség létrejöhet. Ez nagyjából megegyezik az állatok ivarzási periódusával, amikor a méh nyálkahártyájának vérellátása fokozódik. Ez a petefészek egyfajta felkészülése az esetleges megtermékenyülésre. Ha a terhesség nem jön létre, a vérzés megindul, így lökődik ki a megdagadt méhnyálkahártya. Ettől a folyamattól szenved minden nő minden hónapban. A menstruációs fájdalom nem más, mint a méhnyálkahártya kilökődése miatt érzett fájdalom. A menstruáció akkor jár fájdalommal, ha a méhnyálkahártya nem sima. Ha a méhnyálkahártya darabos, a menstruáció erős fájdalommal jár. A Pí-Víz rendszeres fogyasztása egyenletessé teszi a méhnyálkahártyát, aktiválja a méhnyálkahártya körüli sejteket, szabályossá teszi a vérzést és megszünteti a menstruációs fájdalmat. Egyszóval a Pí-Víz mindennapos fogyasztásával megszűnnek az egészségügyi problémák!! Meglepően nagy azon nők száma, akik a Pí-Víz rendszeres fogyasztása után nem éreztek menstruációs fájdalmat, és nem szenvedtek többé a menstruációjuk rendszertelensége miatt. A sötét, és ragacsos menstruációs vér tisztává és világos színűvé válik a rendszeres Pi-Víz fogyasztás után.

Egészségesebbé teszi a bőrt

Mikor az embrió az anyja hasában növekszik és megszületik, egy laza kötőszövet veszi körül, aminek élettartama jelentős mértékben csökken. Ez a bőr. A magzatvízből, ami nem más, mint vitális víz, kikerülve, a bőrsejtek ki vannak téve a levegő és az atmoszféra hatásainak. A test többi sejtjével összehasonlítva a bőr sejtjei kezdenek el a leghamarabb öregedni.

A vitális víz, csakúgy mint a Pí-Víz, nagyon fontos hatással van a sejtek életkorára. Mivel az emberi test minden része közül a bőrben található a legkevesebb vitális víz, ha egészséges bőrt szeretne, a vitális víz mennyiségének megfelelőnek kell lennie a bőr felszínén is. Azt, hogy a bőrünk hosszú távon egészséges maradjon, a Pí-Víz rendszeres fogyasztásával érhetjük el, mivel ez fenntartja a bőr vitalitását. Kézmosás, arcmosás vagy fürdés közben, sokkal jobb hatást érhetünk el, ha Pí-Vizet használunk hagyományos víz helyett. Minél hosszabb ideig érintkezik a bőrünk a Pí-Vízzel, annál jobb lesz annak egészségi állapota. Ezért, a Pi-Víz használatakor kézmosás, arcmosás vagy fürdés után ajánlatos hagyni, hogy a bőrünk magától megszáradjon, ahelyett, hogy a nedvességet letörölnénk róla. Köztudott, hogy a legjobb módszer az, ha a fürdővíz hőmérsékletét úgy állítjuk be, hogy az megegyezzen a testünk hőmérsékletével mert a Pi-Víz jellemzői ekkor fejtik ki igazán a hatásukat.

Kiváló módszer az öregedés ellen

A rendszeresen használt Pí-Víz lelassítja a sejtek gyengülése és csökkenése miatti öregedést, mivel a Pi-Víz elnyomja az oxidációt és a sejtek pusztulását.

Egyéb (Won Yong Pi-Víz és más betegségek)

Hatékony különböző típusú rákok, bőrgyulladások, krónikus hepatitisz, nasitis, colitis, pancreatitis, a szemek fáradtsága, glaucoma, szürkehályog, elhízás, álmatlanság, akut veseproblémák, izületi bántalmak, izomfájdalom, felfekvés, az emésztőszervek betegségei, allergiás megbetegedések stb. kezelésére.

A Pí-Víz bármely az emberi szervezetben kialakult betegség kezelésében kedvező hatást fejt ki, mivel hasonló a vitális vízhez. Az egyszerű megfázástól kezdve a gyógyíthatatlan betegségekig a TARAMA víz minden betegség ellen hatékony. A Pí-Víz meglepően hatékony lehet az életmóddal kapcsolatos betegségek kezelésére is mint pl. felnőttkori betegségek, magas vérnyomás, szívproblémák, cukorbetegség, májbetegségek, allergiás megbetegedések, gyulladásos megbetegedések (bőrgyulladás, hepatitis stb.), rák, vérszegénység, vagy komoly megfázás és egyben hatásos fájdalomcsillapító is.

A sejtek gyógyulása a betegségek kialakulása elleni természetes jelenség.

A gyógyíthatatlan betegségek esetében, számos esetben, mikor a modern orvostudomány nem tud segíteni, fokozatos javulás érhető el. Ráadásul az előző részekben említett adatokból látható, hogy a Pí-Víz rendszeres fogyasztása csodás tapasztalatokkal jár, és ezt tudományosan is alátámasztható. Ajánlott azonban szem előtt tartani, hogy a Pi-Víz egy gyógyhatású készítmény, mivel a komoly betegségek kezelésében kedvező hatást fejt ki. Mivel a Pí-Víz az emberi szervezetnek nem csak bizonyos részeit gyógyítja, érdemes azzal a tudattal fogyasztani, hogy az emberi szervezet minden sejtjét megvédi és feltölti vitalitással, megelőzve minden betegséget. Nem ajánlott azonban a vitális víznek a sejtek és a szervek metabolizmusára kifejtett hatását gyógyszerként használni.

A komoly betegségben szenvedőknek az orvosok által felírt gyógyszerek mellett érdemes fogyasztani a PI-Vizet.

Forrás: WonYong Co. Ltd. Korea